Manty

Extra ligou naší produkce a celkově východní kuchyně jsou MANTY. Manty najdete v různých obměnách v Rusku, Kazachstánu, Uzbekistánu, Arménii, Turecku stejně tak po celé Asii, když se dělají Manty, znamená to, že je něco slavnostního – vážená návštěva, či třeba nedělní oběd.
Manty jsou velké, kulaté taštičky, plněné masem. Vaří se vždy na páře (buď v parním hrnci nebo přímo v tradičním mantovaru). Při uvaření šťáva z masa pomalu vytéká do těsta a udrží se v něm. Proto jsou manty lahodné a šťavnaté. Samotné manty tedy tradičně lze jíst bez příborů, kdy po zakousnutí do taštičky se nejdříve vysrkne lahodná masová šťáva.
Tip: pokud byste uvařili více taštiček a nesnědly by se všechny – studené (pelmeni, vareniky i manty) pak můžete osmahnout na pánvi na másle – hezky dozlatova, mnohdy chutnají ještě více!

Manty - ceník

Manty  Balení 500g
Manty klasické 185 Kč
Manty se skopovým masem 195 Kč